Ilse Beumer

Konijnentrimmer, Docent Konijnenwelzijn en konijnengedragsadviseur.


De afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met de zorg en het welzijn van konijnen door als vrijwilliger te werken bij een konijnenopvang in Amsterdam en in Beuningen (Ov). Het konijn intrigeerde mij dusdanig dat ik verschillende cursussen en workshops ben gaan volgen, veel boeken ben gaan lezen en internet heb afgestruind om maar zo veel mogelijk te leren over het konijn. In 2017 ben ik begonnen met  lesgeven over Konijnenwelzijn en ben ik gestart met mijn eigen konijnentrimsalon in Amsterdam nadat ik mijn diploma professioneel konijnentrimmen had behaald.
In mei 2020 ben ik, samen met man, hond en 4 konijnen, verhuisd naar De Lutte, waar ik mijn werkzaamheden vanuit Just Rabbits voortzet. In 2022 ben ik gestart als praktijkdocent voor de opleiding PD Konijnen Trimmen en de opleiding konijnenverzorger. Zo kan ik al mijn opgedane kennis delen met zo veel mogelijk konijnenliefhebbers en konijnenverzorgers die ook professioneel konijnen willen trimmen!
Kennisdelen doe ik met heel veel plezier en ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten tijdens een van de bijeenkomsten en natuurlijk zie ik je graag met je konijnen bij mij in de salon! 

konijnen trimsalon Just Rabbits


Doordat ik tijdens mijn vrijwilligerswerk bij de konijnenopvang regelmatig konijnen tegen kwam die soms “ongewenst” gedrag vertoonde en daardoor moeilijk plaatsbaar waren, wilde ik me daar meer in gaan verdiepen. Ook tijdens het trimmen kreeg ik regelmatig vragen van klanten over het gedrag van hun konijn. Zodoende dat ik de opleiding konijnengedragtherapeut bij  Tinley Academie ben gaan doen.
Tenslotte viel het mij op dat veel mensen die bij ons een konijn wilde adopteren, veel vragen hadden over de zorg, gedrag en welzijn van de konijnen.

Just Rabbits staat voor het professioneel trimmen van konijnen, geven van advies bij gedragsproblemen, voorlichting geven over konijnenwelzijn, geven van workshops in samenwerking met Konijnen Adviesbureau, geven van (privé) workshops over vachtverzorging, konijnenwelzijn, het koppelen van konijnen, konijnengedrag en foerageren.

In 2022 heb ik vanuit Just Rabbits, Team Rabbits opgericht, bestaande uit Saskia Vieregge, Mirel Borgerink en ik. Team Rabbits zet haar diensten in met als doel het dumpen en afstaan van konijnen te reduceren. Dit doen wij door het geven van voorlichting mbv zelf ontwikkelde folders, bieden van hulp bij koppelen en evt aanbieden van koppelvakanties. In de zomer vakantie kunnen wij ook kleinschalig konijnenpension aanbieden. Tenslotte verzorgen wij maandelijks voerpaketten voor konijnen wiens baasje het financieel even niet makkelijk heeft. Om dit allemaal te kunnen doen staan wij op markten waarvan de opbrengst voor dit doel gebruikt wordt en ontvangen wij giften en donaties.

Kijk rustig verder op deze website voor meer informatie over konijnen en volg en like ook de Facebookpagina en op instagram

Waar kun je Just Rabbits vinden?