Ilse Beumer

Gediplomeerd konijnentrimster en konijnengedragsadviseur.


Ik ben Ilse Beumer en werk als zelfstandig ondernemer binnen Dierenopvang Amsterdam. De afgelopen 5 jaar heb ik mij bezig gehouden met de zorg en het welzijn van konijnen. Dit door het volgen van verschillende cursussen en workshops, het lezen van boeken en onderzoeken en het werken als vrijwilliger bij de konijnenopvang.
konijnen trimsalon Just Rabbits

Just Rabbits is ontstaan vanuit mijn trimsalon Cutiesz. Hier hield ik mij voornamelijk bezig met het trimmen van katten en konijnen nadat ik het diploma niet invasief kattentrimmen bij het HKI had behaald en vervolgens het diploma professioneel konijnentrimmen bij Rabbits Company.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk bij de konijnenopvang kwam ik regelmatig konijnen tegen die soms “ongewenst” gedrag vertoonde en daardoor moeilijk plaatsbaar waren. Ook tijdens het trimmen kreeg ik regelmatig vragen van klanten over het gedrag van hun konijn. Dit maakte dat ik mij nog meer wilde verdiepen in het (natuurlijk) gedrag van konijnen en de leerprincipes bij konijnen.
Daarnaast viel het mij op dat veel mensen die bij ons een konijn wilde halen, veel vragen hadden over de zorg, gedrag en welzijn van de konijnen. Dit alles maakte dat ik de opleiding tot konijnen gedragsadviseur bij Tinley academie ben gaan doen en nu bezig ben met de opleiding tot gedragstherapeut.

Het woord “trimsalon” dekte hiermee niet meer de diensten die ik uitvoerde en zo is Just Rabbits geboren,

Just Rabbits staat voor het professioneel trimmen van konijnen, geven van advies bij gedragsproblemen, informeren over konijnenwelzijn, geven van workshops voor het Konijnen Adviesbureau NH, geven van (privé) workshops over vachtverzorging, konijnenwelzijn, het koppelen van konijnen, konijnengedrag en foerageren.

Kijk rustig verder op deze website voor meer informatie over konijnen en volg en like ook de Facebookpagina.

Waar kun je Just Rabbits vinden?