koppelen konijnen, gedragJouw konijnen zijn lief, leuk en schattig, maar kunnen je met hun gedrag ook tot wanhoop drijven. Het gedrag van konijnen is niet altijd gewenst gedrag wanneer wij deze dieren in huis hebben. Van nature knagen konijnen, ze graven, zetten hun territorium af o.a. doormiddel van keutelen en plassen en bepalen zelf wie ze in hun territorium dulden en wie niet.
Konijnen zijn prooidieren, dat betekent dat ze alert zijn, vluchtgedrag vertonen, misschien zelfs schuw, schrikkerig of bang zijn. Hierdoor houden konijnen in principe niet van oppakken en knuffelen. En laat dat nou net iets zijn wat de mens juist zo leuk vind om te doen.
Als je geen idee hebt wat je aan het probleemgedrag kunt doen, neem dan contact op met Just Rabbits. Vaak zijn de problemen makkelijker op te lossen dan je denkt zolang je maar begrijpt waarom jouw konijn dat specifieke gedrag laat zien. Een konijn is een heel slim dier en je kan ze veel leren en/of afleren. Straffen zal niet werken, zodra een konijn gestraft wordt zal hij vluchten en niets leren.
Of zoek je een maatje voor je konijn en vraag je je af hoe je het koppelen aan moet pakken? Konijnen die elkaar niet kennen kun je niet ‘zomaar’ bij elkaar zetten, dat kan in felle gevechten eindigen. Als je graag advies op maat wilt bij het koppelen van konijnen is een telefonisch adviesgesprek heel verstandig.
Ben je al aan het koppelen geslagen en lukt het niet zo goed? Of vraag je je af of je wel op de goede weg bent? Ook dan kun je contact opnemen. Het is eventueel mogelijk om een koppelvakantie bij ons te boeken. Beidde konijnen logeren dan hier en ik zal het koppelen voor u doen.
Heb je nog helemaal geen konijn en vraag je jezelf af wat een konijn eigenlijk allemaal nodig heeft, ook dan kan je contact opnemen met Just Rabbits. Je kunt met al je vragen en problemen op het gebied van aanschaf, welzijn, gedrag en het koppelen van konijnen bij de gedragsadviseur van Just Rabbits terecht.
Met een telefonisch adviesgesprek kom je vaak al een heel eind. Mocht dat niet voldoende zijn dan is een consult aan huis ook mogelijk.

Tarieven gedragsadvies:

Stuur mij eerst de vraag en info via de mail, van daaruit kan ik beoordelen of een telefonisch consult nodig is of een huisbezoek. Soms is een advies via de mail al voldoende om zelf mee verder te kunnen. Dit mailadvies is geheel gratis.

– Telefonisch consult 10 euro per 30 minuten
– Huisbezoek 35 euro per 60 minuten
Reiskosten: 25 cent /km vanaf postcode 7587 BP , eventuele parkeerkosten zullen ook worden
doorberekend.

Koppelvakantie: Verblijf voor 2 konijnen  € 7,50 per dag. Koppeltoeslag €25,00