Ilse Beumer

Gediplomeerd konijnentrimster en konijnengedragsadviseur.


De afgelopen 7 jaar heb ik mij bezig gehouden met de zorg en het welzijn van konijnen door als vrijwilliger te werken bij een konijnenopvang in Amsterdam. Het konijn intrigeerde mij dusdanig dat ik verschillende cursussen en workshops ben gaan volgen, veel boeken ben gaan lezen en internet heb afgestruind om maar zo veel mogelijk te leren over het konijn. In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen konijnentrimsalon in Amsterdam nadat ik mijn diploma Professioneel Konijnen Trimmen had behaald. In mei 2020 ben ik, samen met man, hond en 4 konijnen, verhuisd naar De Lutte. Hier hoop ik mijn werkzaamheden vanuit Just Rabbits voort te zetten.
konijnen trimsalon Just Rabbits

Just Rabbits is ontstaan vanuit mijn trimsalon Cutiesz. Hier hield ik mij voornamelijk bezig met het trimmen van konijnen. Doordat ik tijdens mijn vrijwilligerswerk bij de konijnenopvang regelmatig konijnen tegen kwam die soms “ongewenst” gedrag vertoonde en daardoor moeilijk plaatsbaar waren, wilde ik me daar meer in gaan verdiepen. Ook tijdens het trimmen kreeg ik regelmatig vragen van klanten over het gedrag van hun konijn. Zodoende dat ik de opleiding konijnengedragtherapeut ben gaan doen. Tenslotte viel het mij op dat veel mensen die bij ons een konijn wilde adopteren, veel vragen hadden over de zorg, gedrag en welzijn van de konijnen.

Het woord “trimsalon” dekte hiermee niet meer de diensten die ik uitvoerde en zo is Just Rabbits geboren,

Just Rabbits staat voor het professioneel trimmen van konijnen, geven van advies bij gedragsproblemen, voorlichting geven over konijnenwelzijn, geven van workshops voor het Konijnen Adviesbureau NH, geven van (privé) workshops over vachtverzorging, konijnenwelzijn, het koppelen van konijnen, konijnengedrag en foerageren.

Kijk rustig verder op deze website voor meer informatie over konijnen en volg en like ook de Facebookpagina.

Waar kun je Just Rabbits vinden?