Gunt u uw konijn een gezonde vacht? Bij Just Rabbits staat het konijnenwelzijn altijd op de eerste plaats. U kunt ervan op aan dat uw konijn liefdevol en zonder onnodige stress wordt behandeld.

teddy, trimmer, trimsalonDe meeste klanten bezoeken de trimsalon nadat ze zelf hebben geprobeerd de vachtverzorging volledig te doen met als resultaat dat de vacht in slechtere conditie raakt, het konijn de verzorging niet meer toestaat of er in de huid is geknipt of geschoren. Dit kan vachtgroeistoornissen te weeg brengen o.a. langdurige verharing, blijvende kale plekken snellere klit- en vilt- vorming.
Tijdens uw eerste bezoek aan de trimsalon zal ik een vachtanalyse doen waarna ik met een vachtverzorgingsadvies zal komen. Gebruik van goed materiaal en het toepassen van de goede techniek kunnen verdere problemen met vacht, huid en gezondheid voorkomen.
Het borstelen met een zwijnenharenborstel verdient de voorkeur. Deze borstel haalt voornamelijk de losse haren uit de vacht, laat gezonde haren zitten en is vriendelijk voor de huid. Hierdoor zal een borstelbeurt geen pijnlijke ervaring zijn voor het konijn.
Het langharige konijn heeft zelf niet voor dat lange haar gekozen. Ze kunnen het moeilijk zelf verzorgen, het gaat klitten/vilten wat pijn met zich mee brengt. En ze hebben bij een vervilte vacht meer moeite met zichzelf op temperatuur te houden. Vooral als deze konijnen buiten leven kan dat flink veel vilt opleveren.
Door de vacht van het konijn kort te houden vergt de vachtverzorging minder tijd en energie wat voor zowel baasje als konijn fijn is. Het konijn kan zich, met een korte coupe, ook makkelijker bewegen wat resulteert in een actiever konijn. Door uw konijn iedere 8 a 10 weken kort te (laten) knippen houdt u een blij konijn.
Heeft uw konijn klitten of vilt dan zullen deze zsm verwijderd moeten worden. Bij volledige vervilting kan het noodzakelijk zijn uw konijn kaal te moeten scheren. Uw konijn kan dan niet meer naar buiten! In de winter is het te koud en in de zomer kan de huid van uw konijnen flink verbranden.
Heeft uw konijn een poepkont? Dan is het zaak dat dit heel snel verwijderd wordt. In de zomer is er grote kans op vliegen en dus maden. Tevens kan het zijn dat de poepklont de anus afsluit en uw konijn niet meer kan keutelen. Samen met u kan ik zoeken naar de oorzaak van de plakpoep zoals voedingspatroon, huisvesting, stress elementen of onderliggende ziektes.

Het is mogelijk om bij mij een workshop te volgen waarbij ik u leer hoe u de vacht van uw eigen konijn het beste kan onderhouden, zowel het borstelen als het knippen.

Mocht uw konijn erg snel gestrest zijn of het is voor uzelf onmogelijk om naar de salon te komen dan kan ik, bij uitzondering, bij u thuis komen trimmen. Hierbij zullen de reis- en eventuele parkeerkosten aan u doorberekend worden.


Tarieven verschillende trimbehandelingen:

– Trimbeurt: knippen van een langharige vacht                  40 euro(*)
– Trimmen van vacht met klitvorming en viltplekken        50 euro
– Trimmen van volledig vervilte vacht                                  70 euro(**)
– Trimmen konijn met poepkont                                  max 75 euro(**)

Reiskosten: 25 cent /km vanaf postcode 7587 BP , eventuele parkeerkosten zullen ook worden
doorberekend.

(*) Houdt u zelf het konijn goed bij en maakt u binnen 8 weken na de laatste trimbeurt
een nieuwe afspraak bij Just Rabbits, dan kost deze trimbeurt u slechts 30 euro.

(**) Deze trimbeurten zijn altijd spoed!

– Nagels knippen 5 euro


Trimmaterialen

Zwijnenharen borstel “ ladybell” 

29,95 euro